Om Danica Innskuddspensjon

Med innskuddspensjon i Danica setter arbeidsgiveren din av en viss prosent av lønnen din til pensjon. Jo større prosent, jo mer får du i pensjon. Og pensjon fra arbeidsgiver er en del av de pengene du skal leve av når du slutter å jobbe.  Det er derfor lurt å se på innskuddspensjon som utsatt lønn. Du får den ikke nå, men senere når vanlig inntekt opphører.  Pengene settes på en konto hos oss som du eier. 

 

Pengene plasseres i aksjer og fond

Pengene plasseres i aksjer og fond i tråd med det valget som ble gjort av arbeidsgiver når avtalen ble opprettet. Det er fordelingen av aksjer-og rentefond som avgjør hvilken risiko og forventet avkastning du har på din pensjonssparing. Du kan selv velge hvordan du ønsker at pengene skal forvaltes, slik at det passer din alder og økonomiske situasjon. Det er her du selv kan være med å påvirke størrelsen på den summen du får igjen til slutt.

 

Enkel informasjon om pensjon

Vi i Danica skal gjøre vårt beste for å gi deg informasjon om din pensjon på en enkel og forståelig måte. Vårt mål er at du skal forstå bedriftens pensjonsordning og vite hva du selv kan gjøre for å få utbetalt mest mulig i pensjon den dagen du slutter å jobbe. 

Alle norske bedrifter som oppfyller kravene, må opprette en pensjonsordning for sine ansatte. Det kan spares inntil 7 % av lønn opp til 12G, og et tillegg på 18,1 % av lønn mellom 7,1-12G. 

Fordeler med Danica Innskuddspensjon

  • Danica har en av Norges mest lønnsomme investeringsprofiler innen innskuddspensjon. Du får mer igjen for pengene dine. 
  • Som ansatt får du full kontroll over pensjonen din i Min side
  • Du har tilgang til autoriserte finansielle rådgivere som du kan booke møte med - helt kostnadsfritt

Logg inn på Min side for å se hvilken pensjonsavtale du har. Du kan også endre risikoprofil og se historisk avkastning. 

 

Min side