Gå til hovedinnhold

Fondskonto

Fondskonto er pensjonssparing med skattefordeler, frihet og fleksibilitet.

Fordeler med fondskonto

  • Sparepengene er ikke låst til pensjonsalder – du kan ta dem ut når du vil.

  • Du kan spare så mye du selv måtte ønske

  • Du kan bytte fond så ofte du vil uten at det utløser skatt.

  • Du kan sette inn et engangsinnskudd og/eller velge en månedlig spareavtale.

  • Du kan selv bestemme hvem som skal arve oppspart kapital.

Snakk med oss om fondskontoStart egen sparing til pensjon

NITO fondskonto

Vi ønsker vel alle å leve vårt beste liv, hele livet. En viktig forutsetning for å kunne gjøre det er at man har en økonomi som tillater det. Fondskonto er pensjonssparing med skatte fordeler, frihet og fleksibilitet. 
Medlemmer i NITO kan opprette privat pensjonsparing til svært gode vilkår og har i tillegg muligheter til å velg fritt i investeringsuniverset tilsvarende NITO Egen pensjonskonto.

  • Svært gode priser

  • Forvaltning med fokus på miljø og bærekraft

  • Pensjonsrådgivere som er tilgjengelige for deg

  • Full oversikt over din pensjon og pensjonsparing i Min side. 


Hvorfor bør du spare ekstra til livet som pensjonist? 


 Selv om vi har god pensjonssparing gjennom folketrygd og arbeidsgiver, må de fleste av oss ha egen pensjonsparing for å kunne fortsette å leve det livet vi ønsker når vi slutter å jobbe. 
 
Forventet levealder stiger og vi lever i snitt 25 - 30 år etter vi har gått av med pensjon. Du bør derfor planlegge økonomien din ut i fra at du skal leve mange år som pensjonist. 
 
 De fleste klarer å opprettholde en tilsvarende livsstil som pensjonist med 80% av dagens inntekt. Men hvordan ligger du an i dag?  Et godt råd er å sjekke hva du får i pensjon fra Folketrygden og fra arbeidsgiveren din. Da får du innsikt i hvor mye du bør spare i tillegg for å ha inntekten du ønsker som pensjonist. Bruk digitale verktøy på Norskpensjon.no eller pensjonskalkulatoren på Min side for å få oversikten du trenger.  
 
Sparepenger plassert i fond og aksjer har historisk sett høyere avkastning over tid enn tradisjonell banksparing. Jo tidligere du starter med pensjonssparing, desto høyere blir beløpet du får avkastning av. 

 


 

 

Spareavtale

Avtalen opprettes som spareavtale med avtalegiro. Minste sparebeløp er 6000 kroner i året. I tillegg til fast sparing kan det settes inn engangsbeløp.

 

Snakk med oss om Fondskonto

Informasjon om Fondskonto

Investeringsprofiler for NITO – medlemmer.

Velger du privat pensjonsparing i Fondskonto får du tilgang til det samme gode investeringsuniverset som i NITO Egen pensjonskonto og kan selv velge den løsningen som passer best til dine ønsker og behov. 

  

Det du liker å gjøre i dag, vil du fortsatt like når du slutter å jobbe – og nettopp derfor er det viktig at du undersøker om du får tilstrekkelig til at du skal kunne leve livet slik du ønsker. 

 

 

Sjekk hva du får i pensjon

Er det lenge siden du sjekket om du har riktige forsikringer og om du sparer nok til pensjon?