Pensjon for deg som er selvstendig næringsdrivende og NITO-medlem 

Det er mange fordeler med å være sin egen sjef, men for pensjonen din trenger det ikke være gunstig. Der hvor andre har en arbeidsgiver som ivaretar dette, må du selv sørge for å ha nok å leve av den dagen du slutter å jobbe.

Avtalen mellom NITO og Danica ivaretar deg som selvstendig næringsdrivende enten du ønsker å opprette innskuddspensjon for din bedrift, eller hvis privat pensjonsparing passer bedre for ditt behov.


Inntekten din avgjør hvilken form for pensjonssparing som passer for deg

En innskuddspensjonsavtale er et godt alternativ for deg som tar ut lønn på 7,1 G eller høyere og generelt sett har god økonomi. Du kan spare inntil 7% av inntekten mellom 1-12 G. 

For selvstendig næringsdrivende med lønn under 7,1 G vil sparing i en innskuddspensjonsavtale redusere lønnsgrunnlaget som ligger til grunn for opptjening i Folketrygden. En slik avtale vil derfor medføre at du får mindre utbetalt fra Folketrygden når den tid kommer. Du bør derfor vurdere om sparing som privatperson er et bedre alternativ for deg.

Uansett hva du velger bør du hensynta følgende faktorer: Hvordan økonomien i bedriften er, om du har planer om å gjøre større investeringer i bedriften og om du har behov for fleksible løsninger for inn- og utbetalinger. Kontakt oss gjerne hvis du ønsker å snakke med oss om innskuddspensjon for selvstendig næringsdrivende. 

1G pr. 01.05.2020 = 101 351 kr (endres årlig)


Snakk med oss

Dine fordeler som medlem i NITO 
 

  • Svært gode priser for deg
  • Du får tilgang til en av Norges mest lønnsomme investeringsprofiler
  • Forvaltning med fokus på - og bærekraft
  • Full kontroll og god oversikt over pensjonsordningen i Danica Bedriftsportal
  • Innskuddsfritak sikrer fortsatt oppsparing til alderspensjon hvis du blir ufør
  • Pensjonskapitalen utbetales til de etterlatte ved dødsfall.


Alternative løsninger for deg som ønsker å spare til pensjon

IPS - Individuell pensjonssparing

Denne spareformen gir skattefordel under spareperioden men passer ikke for alle. Først må du være klar over at pengene låses til du blir 62 år, og vi anbefaler at du har en solid økonomi før du velger denne løsningen. 

 

 Les mer her

Fondskonto

Som NITO-medlem slipper du administrasjonskostnader, og du får svært gode priser på fondsforvaltning. Fondskonto passer for deg som ønsker å spare til pensjon, men også trenger fleksibilitet på sparingen din. 

 

Les mer her

Vil du vite mer?

Fyll ut skjemaet nedenfor, så kontakter vi deg.


Investeringsvalg for deg som er medlem.

 Ved å ta kontroll over pensjonssparingen din og velge en investeringsprofil som passer til din sparehorisont, kan du på sikt øke pensjonen din med mange tusen kroner. Er det mange år igjen til du skal slutte å jobbe, desto mer har det å si hvordan pengene dine investeres.

Informasjon om innskuddspensjon for selvstendig næringsdrivende

Det du liker å gjøre i dag, vil du fortsatt like når du slutter å jobbe – og nettopp derfor er det viktig at du undersøker om du får tilstrekkelig til at du skal kunne leve livet slik du ønsker. 

 

 

Sjekk hva du får i pensjon

Er det lenge siden du sjekket om du har riktige forsikringer og om du sparer nok til pensjon?