Norges største ingeniørorganisasjon, NITO, går nå i partnerskap med Danica Pensjon og skal fra nyttår tilby egen pensjonskonto for sine medlemmer. 
Fra 2021 blir det i enda større grad opp til den enkelte å avgjøre hvor man sparer til framtidig pensjon. Nå er det ikke bare arbeidsgiver som kan tilby dette, og for å gjøre egne medlemmer bedre rustet inngår NITO nå en ny gigantavtale med Danica Pensjon. 

 - Vi er stolt av den nye avtalen, og er trygg på at den gir våre medlemmer mer pensjon for penga, sier NITO-president Trond Markussen. Avtalen innebærer både tilbud om egen pensjonskonto og andre produkter for pensjonssparing for alle NITOs medlemmer.

 - Våre medlemmer skal oppleve trygghet gjennom hele livet. Denne avtalen og tilbudet bidrar til det og viser hvordan vi i NITO jobber for at også pensjonisttilværelsen skal være best mulig, sier Markussen. 

 

Steinar Nielsen


- Vi er glade og ydmyke for å bli valgt til pensjonspartner for NITOs 92 000 medlemmer, og gleder oss mer til nyttår enn til julaften i år.

-adm. dir. Steinar Nielsen i Danica Pensjon.

 

Bred erfaring med partnersamarbeid
Lovendringen som er ventet å tre i kraft fra nyttår innfører egen pensjonskonto (EPK) og denne gir mulighet for selv å velge hvor man vil samle pensjonssparingen. Slik sparing må ikke lenger nødvendigvis skje hos arbeidsgiver, andre tilbydere vil kunne gi bedre vilkår. Den nye avtalen sikrer NITO-medlemmene et godt alternativ.

 - Vi er glade og ydmyke for å bli valgt til pensjonspartner for NITOs 92 000 medlemmer, og gleder oss mer til nyttår enn til julaften i år, sier adm. dir. Steinar Nielsen i Danica Pensjon.

 - Som en del av Danske Bank-konsernet har vi lang og bred erfaring i arbeidet med denne typen partnere, både i Norge og resten av Norden. Vi har sett både i denne prosessen og andre at vår evne til å kombinere attraktive betingelser, kompetent rådgivning og gode digitale løsninger er en suksessformel. Nå ser vi fram til at dette også skal komme NITO sine medlemmer til gode.

 Grundig prosess
NITO har vært gjennom en omfattende anbudsprosess der flere tilbydere har blitt nøye vurdert. 

- Danica Pensjon har gjennom anbudsprosessen overbevist oss om at de er blant de beste i Norge på dette området. De har vist vilje til å strekke seg langt for ingeniørene og teknologene i NITO, både i et bærekraftsperspektiv og ikke minst på pris, sier Markussen.

 - NITO-medlemmene kan være trygg på at miljø- og bærekrafthensyn er ivaretatt når det gjelder hvilke fond pengene deres investeres i.